Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz z nutką musztardowo – chrzanową

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chrzan 2 łyzki
ostra musztarda 2 łyzki
chleb tostowy 2 szt
koperek 1 peczek
czosnek 2 zabki
miód 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
filet z dorsza 2 szt
jogurt naturalny 200 gęsty
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz z nutką musztardowo – chrzanową

Filety oczyszczamy , posypujemy z 2 stron odrobiną soli.

Miąsz z 2 kromek chleba tostowego kruszymy.

Dodajemy jogurt naturalny , musztardę , chrzan i posiekany koperek.

Mieszamy z miodem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Dokładnie mieszamy.

W naczyniu żaroodpornym układamy rybę , a następnie pokrywamy przygotowaną bejcą.

Odstawiamy do ” zamarynowania ” ( im dłużej , tym smak będzie intensywniejszy ).

Pieczemy ok. 30 minut w nagrzanym do 180C piekarniku.

Podajemy gorące!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

brioszka 10.11.2013 21:24
ciekawa propozycja :)
Kuchenka 10.11.2013 21:11
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak