Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w kapuścianej kąpieli

4.0
(10)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Szukacie przepisu na danie z dodatkiem ryby? Sięgnijcie po filety z dorsza w kapuścianej kąpieli. Zachwyci Was smak i prostota przygotowania. Koniecznie spróbujcie tego przepisu.

Składniki:

Składniki:

młoda kapusta 0,5 główki
ziemniaki 3 sztuki
marchew 1 sztuka
filet z dorsza 400 g
bulion warzywny Kucharek 1 kostka
woda 1,5 litra
wino białe 2 łyżki
mąka 1 łyżka
Liść laurowy suszony Prymat do smaku
Ziele angielskie całe Prymat do smaku
koperek świeży
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w kapuścianej kąpieli

Sposób przygotowania:

1. W garnku zagotowujemy 1,5 litra wody z dodatkiem oliwy z oliwek, liścia laurowego i ziela angielskiego. Wrzucamy do niego poszatkowaną kapustę, pokrojone w kostkę ziemniaki oraz startą marchewkę, a następnie dodajemy kostkę Bulionu warzywnego Kucharek.

2. Filet z dorsza kroimy na kawałki i smażymy na patelni lub grillujemy.

3. Zupę zagęszczamy zaprawką z wody i mąki, dokładnie mieszamy i dodajemy gotowe kawałki ryby.

4. Danie dokrapiamy białym winem oraz doprawiamy do smaku według uznania.

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak