Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony z sosem worcestershire

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 2 szt
cebula biała 1 szt
sos worcestershire 3-4 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat wg uznznia
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat wg uznania
mąka pszenna 1-2 łyżki
masło 2-3 łyżki
olej 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony z sosem worcestershire

Filety (najlepiej żeby były ze skórą) umyć osuszyć, ułożyc w miseczce. Dodać pokrojoną cebulę, przyprawy, sos worcestershire. Przykryć i odstawic na chwilę. Następnie oprószyć mąką i obsmażyc na mocno rozgrzanym tłuszczu (mieszanka oleju i masła). Piekarnik nagrzać do 180 stopni, włożyc rybę i podpiekać jeszcze około 10 minut. Przed podaniem posypać szczypiorkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.04.2014 12:38
pyszna rybka
V_kuchareczka 12.04.2014 21:47
muszę koniecznie wypróbować
patryska76 12.04.2014 20:46
Smaczny pomysł na rybkę :)
kasienka23 12.04.2014 20:13
smaczne danie!
pajbek 12.04.2014 20:04
Dla mnie super :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak