Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz pieczony z cebulą, koperkiem i suszonymi kwiatmi w papilotach

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z dorsza 500 g
cebula biała 4 szt/małe
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 0 do smaku
kolendra mielona 0 do smaku
suszone kwiaty 0 do smaku/ lawenda
suszone kwiaty 0 do smaku/ nagietek
chilli 0 do smaku płatki
koperek 1 pęczek
oliwa aromatyzowana 10 łyżek ziołowa

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz pieczony z cebulą, koperkiem i suszonymi kwiatmi w papilotach

Dorsza filety przekroiłam na pół by lepiej je zapakować w pergamin.

Pergamin rozłożyłam na stole, na każdym ułożyłam porcję ryby po 2-3 kawałki, na nie dałam sporo kopru siekanego , po jednej cebuli poszatkowanej, na każdego papilota, oprószyłam przyprawami, skropiłam oliwą i zawinęłam w papier tworząc pakunek, spięłam boki wykałaczkami, tak piekłam 15 min w tem 170st .

Ryba soczysta, aromatyczna, idealna na kolację, obiad.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 07.09.2014 09:54
smacznie wygląda
Anna133 07.09.2014 07:46
ja dopisałam że po szczypcie kwiatów lawendy i nagietka ale nie wiem dlaczego to jest ucięte, kiedyś tak pisałam i było widoczne na liście składników.
kuklik 06.09.2014 23:07
no właśnie mało o kwiatach a poza tym piękna
Zdzisław 06.09.2014 21:59
czy to kwiaty kopru suszone?, przepis ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak