Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe sycące zapiekanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bagietka 1 szt
pieczareki całe 30 dag
ketchup 4 łyżki
masło 3 łyżki
cebula 1 szt.
sól do smaku
tymianek 1 łyżeczka
ser żółty 15 dag
Pieprz ziołowy mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe sycące zapiekanki

Kroki postępowania

1
Bagietkę rozkroić wzdłuż, podzielić na 8 kawałków. Każdy posmarować delikatnie masłem, posypać startym żółtym serem.
Pieczarki oczyścić, zetrzeć na tarce, cebulę obrać i pokroić w kostkę, udusić razem (ok. 10 minut) na mieszance oleju i masła, dodając do smaku sól, pieprz i łyżeczkę suszonego tymianku. Odsączyć.Ciepłe pieczarki rozkładać na bułkach.
Krok 1 - Domowe sycące zapiekanki foto
2
Posypywać startym serem i zapiekać do roztopienia sera.
Krok 2 - Domowe sycące zapiekanki foto
3
Podawać z ketchupem lub dowolnym sosem.
Krok 3 - Domowe sycące zapiekanki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 01.01.2014 19:43
bardzo lubię domowe zapiekanki, są o niebo lepsze od kupowanych
jerzy3 11.05.2013 14:49
uwielbiam takie zapiekanki, a mój syn jeszczebardziej
angelika14 11.05.2013 11:59
uwielbiam domowe zapiekanki, pchotka
Milena87 11.05.2013 11:23
pyszna zapiekanka
IZABELA29 11.05.2013 11:15
za takimi zapiekankami dzieci przepadają a i dorośli z chęcią zjedzą
Olga_SK 11.05.2013 11:09
uwielbiam takie zapiekanki :D
wiola333 11.05.2013 11:02
bardzo dobry przepis
Cranberry 11.05.2013 10:48
zamiast keczupu polecam własnej roboty sos pomidorowy jak go zrobić znajdziesz u mnie :)
iwi 11.05.2013 10:39
Domowe zawsze najlepsze.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak