Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe masło orzechowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

orzeszki ziemne 200 g
sól 1 łyżeczka
cukier puder 2 łyżeczki
olej arachidowy 2 łyżki

Porada

jeżeli nie mamy oleju arachidowego można zastąpić go zwykłym olejem.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe masło orzechowe

Orzeszki wrzucamy na sucha patelnię i prażymy, aż będą lekko złote. Studzimy.

Wszystkie składniki umieszczamy w malakserze lub blenderze i dokładnie mielimy na najwyższych obrotach przez ok 10 min- masa musi być gładka i lejąca.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna169Hosz 09.06.2016 22:44
Domowe zawsze najlepsze:)
ilka01 09.06.2016 22:30
pychota...:)
Justyna Jussstiii 09.06.2016 20:09
wow pychotka
Madzai 09.06.2016 14:08
Domowe najlepsze!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak