Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe hot-dogi

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
mleko 0,5 szklanki
margaryna roztopiona 3/4 kostki
cukier 1 łyżeczka
sól szczypta
drożdże 5 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe hot-dogi

Z podstawowych składników należy zagnieść ciasto.

Nadzienie do hot-dogów:
-opakowanie parówek
-1 opakowanie pieczarek,pokrojone w księżyce dusimy z cebulką
-ser żółty (krojone w okrągłe plastry)
-cebula

Kroimy po kawałku ciasta ,wałkujemy je a następnie rozcinamy je na 4 kawałki kwadratowe. Następnie układamy nadzienie:najpierw ser żółty,następnie pieczarki z cebulką,a na końcu kładziemy parówkę...Całość zawijamy.
Pieczemy około 30 minut w 180 stopniach.
Można podawać z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 09.09.2012 14:54
mmm hot dogi, aż grzech nie zjeść takiego ślicznego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak