Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe Cheesburgery

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kotlet

mięso mielone 0,5 kg
jajko 1 sztuka
cebula posiekana 1/2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
sos tabasco z czosnkiem 1/2 łyżeczki
olej do smażenia

Dodatki

bułka do hamburgerów 6 sztuki
ser żółty 6 plastrów
sałata masłowa 12 listków
cebula czerwona 6 plasterków
pomidor 6 plastrów
ogórki kiszone 6 sztuki
majonez
keczup

Porada

1. Mięso mielone może być dowolne , ja najczęściej kupuje zmieloną łopatkę 2. Do mięsa można dodać dowolne zioła. 3. Sałata może być dowolnej odmiany.

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe Cheesburgery

Kroki postępowania

1
Mięso, sos tabasco, cebule i jajko dokładnie wymieszać. Doprawić pieprzem.
Krok 1 - Domowe Cheesburgery foto
2
Rozgrzać olej. Uformować kotlety o średnicy równej średnicy bułki.
Krok 2 - Domowe Cheesburgery foto
3
Smażyć na złoty kolor z obydwu stron. Pod koniec smażenia położyć plaster sera żółtego.
Krok 3 - Domowe Cheesburgery foto
4
Bułki przekroić. Zrumienić na patelni grillowej.
Krok 4 - Domowe Cheesburgery foto
5
Gorące bułki posmarować jedna połówkę majonezem, drugą majonezem zmieszanym z keczupem.
Krok 5 - Domowe Cheesburgery foto
6
Nałożyć na obie połówki po listku zielonej sałaty. Następnie na jedną połówkę nałożyć pokrojonego kiszonego ogórka , na drugą pomidora i cebulę.
Krok 6 - Domowe Cheesburgery foto
7
Opcją jest dodanie rukoli. Położyć kotleta ze serem.
Krok 7 - Domowe Cheesburgery foto
8
Złożyć obie części bułki. Smacznego!!!
Krok 8 - Domowe Cheesburgery foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 26.03.2015 07:20
domowe i zdrowsze i smaczniejsze
Seba 12.02.2015 08:21
najlepsze domowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak