Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa kostka rosołowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

seler 1
por 1
natka pietruszki 1
pietruszka 1
marchew 2
cebula 1
czosnek 3 ząbki
kurczak 1
sól 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa kostka rosołowa

Kroki postępowania

1
Mięso ugotować, pozbawić kości, rozdrobnić.
Krok 1 - Domowa kostka rosołowa foto
2
W wodzie, w której gotowało się mięso ugotować warzywa. Posolić.
Krok 2 - Domowa kostka rosołowa foto
3
Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Zblendować. Porozlewać do małych słoiczków lub form na lody. Zamrozić.
Krok 3 - Domowa kostka rosołowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

justynkag 19.08.2015 20:06
No ciekawe. Interesują mnie takie przepisy, bez zbędnych dodatków
Saga123 19.08.2015 17:58
na razie nie umiem odpowiedzieć Ci na to pytanie, bo dopiero sama pierwszy raz spróbowałam to zrobić
mirosława4 19.08.2015 16:10
ciekawy przepis
agaK. 19.08.2015 13:26
Bardzo ciekawe, przynajmniej bez glutaminianów i innych polepszaczy. Ciekawa jestem jaki później daje smak zupie i ile trzeba tego dołożyć do zupy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak