Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip z warzyw marynowanych

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Prosty, ale przepyszny dip z marynowanych warzyw z musztardą whisky. 

Składniki:

Dip

papryka marynowana Smak (pokrojona w kostkę) 3 sztuki
pieczarki marynowane Smak (pokrojone w kostkę) 6 sztuk
ogóreczki konserwowe z chili Smak (pokrojone w plastry) 6 sztuk
kapary Smak (pokrojone) 1 łyżka
czosnek marynowany Smak (roztarty) 3 ząbki
jajka ugotowane na twardo (posiekane) 3 sztuki
szczypiorek posiekany 1 pęczek

Sos

Musztarda z whisky Prymat 1 łyżka
majonez 4 łyżki
gęsty jogurt naturalny 200 mililitrów
Sól morska ziołowa Prymat w młynku do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dip z warzyw marynowanych

1. Wszystkie składniki sosu dokładnie mieszamy, doprawiamy do smaku i schładzamy.

2. Wszystkie składniki dipu wkładamy do miski, wlewamy sos, delikatnie mieszamy i doprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak