Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip szczypiorkowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 90 g
majonez 2 łyżki
szczypiorek 1/2 pęczka
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dip szczypiorkowy

* Użyłam jeszcze 2 łyżek sosu tzatziki.
Jogurt grecki przełożyć do miseczki i rozmieszać. Dodać do niego majonez i sos tzatziki, dokładnie wymieszać. Szczypiorek opłukać, osuszyć, drobno posiekać, dodać do sosu. Do sosu dodać też trochę soli i pieprzu. Wszystko dokładnie wymieszać. Odłożyć na kilka - kilkanaście minut, żeby smaki się "przegryzły". Podawać np. do placków z mięsa mielonego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 10.07.2014 00:21
dipy zawsze urozmaicają jedzenie..smaczny
Megg 24.05.2014 21:58
bardzo lubię taki sosik czosnkowy :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak