Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dianixa cevapcici

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 1 kg
Papryka słodka mielona Prymat 1,5 sztuki
olej 2 łyżki
majeranek 2/3 łżeczki
pieprz mielony 1,5 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
cebula 2 sztuki
czosnek 4 ząbki
Papryka ostra mielona Prymat 1,5 łyżki
koperek 1 łyżka
oliwa do smażenia
woda 50 ml
białko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: dianixa cevapcici

do mięsa mielonego wołowego dodajemy przyprawy. Dodajemy posiekany drobno kopere, startą na tarce, obraną cebulę, wyciśnięty czosnek, białka, wodę, oliwę. Mieszamy. Odstawiamy do lodówki na 2 h. Następnie robimy ruloniki z mięsa.
Smażymy na oliwie z każdej strony

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

miszelka 25.01.2013 08:48
pycha :)
Katarzyna/kate1980 17.01.2013 21:44
szkoda że nie ma zdjęcia
Rafał10 14.01.2013 17:38
Sama składnia produktów mówi za siebie... coś przepysznego :)
Kasia35 14.01.2013 17:36
nazwy nie potrafię wymówić, ale smak musi być ciekawy
Zdzisław 14.01.2013 14:55
ciekawe, to takie mielone podłużne?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak