Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Diabelski gulasz z knedliczkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

knedlik 1 szt
mięso gulaszowe wołowe 500 g
cebula 2 szt
Sos pieczeniowy ciemny
papryczki ostre 2 szt
ogórek konserwowy Smak
sól, pieprz
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Diabelski gulasz z knedliczkami

Kroki postępowania

1
Umyć i osuszyć wołowinę. Obsmażyć na suchej patelni z każdej strony każdy kawałek. Na osobnej patelni na oleju zeszklić cebulkę. Dodać wraz z roznieconym czosnkiem do mięsa. Dodać wrzącą wodę i dusić przez 20-30 minut pod przykryciem.
Krok 1 - Diabelski gulasz z knedliczkami foto
2
Dodać pokrojoną w kostkę czerwona paprykę oraz 1 ostrą papryczkę.
Znów dusić około 20 minut. Następnie doprawić solą i dodać rozrobiony sos pieczeniowy. Dusić jeszcze 10 minut.
W tym czasie ugotować na parze knedlika. Przygotowany knedlik kroimy na plastry około 1,5 centymetrowe.
Krok 2 - Diabelski gulasz z knedliczkami foto
3
Knedliczki podajemy z gulaszem wołowym przyozdobionymi krążkami cebuli i na przykład ogórkiem korniszony.
Krok 3 - Diabelski gulasz z knedliczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Malinka 23.01.2014 20:50
Gulasz super i w dodatku z knedliczkami, mniam :)
Krzysztof15 04.12.2013 14:51
pyszny gulasz
gosia561 04.12.2013 13:49
fajny taki czeski dodatek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak