Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaje

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

pierś z kurczaka 1
ser żółty
masło
natka pietruszki 4 gałązki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
olej do smażenia

Panierka

jajko 2
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka pszenna
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat

Porada

Dobrze się rozbijają kotlety z piersi kurczaka i nie rozwalają jak się włoży do woreczka .

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaje

Kroki postępowania

1
Pierś z kurczaka myjemy .
Krok 1 - Dewolaje  foto
2
Kroje wzdłuż
Krok 2 - Dewolaje  foto
3
Rozbijam mięso delikatnie , żeby się nie rozwaliło i przyprawiam
Krok 3 - Dewolaje  foto
4
Na rozbitym kotlecie kładę kawałek ser żółtego , odrobinę masła i jedną gałązkę natki pietruszki .
Krok 4 - Dewolaje  foto
5
Zawijam dewolaje , panieruje i smażę 5 minut na rozgrzanym głębokim oleju .
Krok 5 - Dewolaje  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 23.06.2015 18:09
bardzo dobre
Łukasz15 23.06.2015 17:12
Uwielbiam takie mięsko
Smaczna_B 23.06.2015 16:28
Ja bym dała tytuł tytuł przepisu :Roladki z piesi kurczaka , ponieważ prawdziwy de Volaille jest w środku tylko z masłem .... a tak poza tym smacznie te roladki wyglądają :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak