Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Devolaje z serem i pieczarkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 kg
Pieprz biały mielony Prymat 1 szczypta
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 2 łyżeczki
pieczarki 500 gram
ogórek kiszony 6 szt
jaja 2 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 200 gram
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżki
ser gouda 12 szt
suszone pomidory z czosnkiem 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Devolaje z serem i pieczarkami

Kroki postępowania

1
Pierś myjemy kroimy na plastry jak ja to mówię, lekko tłuczkiem tłuczemy doprawiamy solą, pieprzem i papryką czerwoną mieloną.
Krok 1 - Devolaje z serem i pieczarkami foto
2
Pieczarki myjemy kroimy w plasterki i smażymy na patelni z odrobina oliwy doprawiamy solą pieprzem i suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylia przekładamy po usmażeniu na talerz .
Krok 2 - Devolaje z serem i pieczarkami foto
3
Na każdy plaster piersi kładziemy ser pieczarki wcześniej usmażone ostudzone i słupek ogórka kiszonego.
Krok 3 - Devolaje z serem i pieczarkami foto
4
Zawijamy maczamy w jaku obtaczamy w bułce tartej.
Krok 4 - Devolaje z serem i pieczarkami foto
5
Smażymy do zarumienienia z obu stron a potem podlewamy wodą i dusimy ( uwielbiam ser który wypływa z dewolaja jak to wiadomo trzeba spróbować czy dobre i z chęcią go zjadam ) zduszeniem wychodzi mi koło 1 godzinki :)
Krok 5 - Devolaje z serem i pieczarkami foto
6
Podałam z pieczonymi ziemniaczkami .
Krok 6 - Devolaje z serem i pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 15.09.2013 18:13
Bardzo chętnie przygotuję dewolaje z takim nadzieniem :)
Katarzyna34 17.04.2013 20:27
bardzo często robię takie Dewolaje bo wszyscy bardzo lubimy
kriko 17.04.2013 19:58
pyszny obiadek
gosia561 17.04.2013 10:33
fajne nadzienie
Agnieszka-87-25 17.04.2013 07:58
fajny prosty przepis, a dobry takie są najlepsze!
Krzysztof15 17.04.2013 07:44
super mięsko Lubię pierś z różnymi nadzieniami
SmakolykiJoanny 17.04.2013 07:29
Też czasem daje masełko :)
Wiesława1 17.04.2013 07:26
Devolaj to z masełkiem a to przepyszne roladki .Super danie
iwi 17.04.2013 07:09
Fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak