Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

DESER LODOWY Z POSYPKĄ

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier puder 3 łyżki
cukier waniliowy 2 łyżeczki
mąka ziemniaczana 1,5 łyżeczki
jaja 1-2 szt
kolorowe groszki 1 garśc
syrop malinowy 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: DESER LODOWY Z POSYPKĄ

Cukier puder wsypac w raz z cukrem waniliowym, mąką ziemniaczaną i całymi jajami do metalowej miski i ubijac pianę nad parą aż zgęstnieje. Przelac do naczyń do zamrożenia do niektórych można dodac różne dodatki jak np. syrop z malin, ale można również dodac czekoladę, bakalie czy przetarte owoce. Kiedy się zmrożą wkładamy porcę lodów i posypujemy groszkami.
SMACZNEGO!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak