Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser lodowy z mrożonych bananów i kakao

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Prezentowany deser to doskonała propozycja jeśli mamy za dużo bananów. Smakuje rewelacyjnie!

Składniki:

Na 1-2 porcje:

banan 3 sztuki
kakao 1 łyżeczka

Dodatkowo u mnie:

cukier kokosowy 1 łyżeczka

Porada

(*) Mrożone banany można przechowywać nawet kilka tygodni. (**) Jeśli posiadacie dobry blender/malakser to banany można blendować od razu po wyjęciu z zamrażarki.

Przepis i sposób przygotowania na: Deser lodowy z mrożonych bananów i kakao

Banany należy obrać ze skórki, przekroić na 4-5 części, a następnie włożyć do woreczka foliowego lub zamykanego pudełka (*) i schłodzić w zamrażarce.

Zamrożone banany wyjąc z zamrażarki i odstawić na 2-3 minuty (**).
Po tym czasie owoce z kakao zblendować na jednolitą konsystencję.

Podawać bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.07.2020 20:08
Dobre to jest. Głos oddany.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak