Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

De volaille z farszem

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Mieso

piersi z kurczaka 2
sól i pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
mąka
jaja 3
Bułka tarta klasyczna Prymat

Farsz

pieczarki 10 sztuk
cebula 2
sól i pieprz
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: De volaille z farszem

Kroki postępowania

1
Pierś oczyszczamy , kroimy na pół lub na 3 części ( pół piersi ) , klepiemy
Krok 1 - De volaille z farszem  foto
2
pieczarki kroimy w paski , cebula w kostkę , natkę siekamy
Krok 2 - De volaille z farszem  foto
3
zaczynamy od smażenia pieczarek dodajemy po chwili cebule dodajemy natkę sól i pieprz
Krok 3 - De volaille z farszem  foto
4
piersi solimy i pieprzymy i dodajemy papryki , farszu i sera , lub co chcemy , i zawijamy
Krok 4 - De volaille z farszem  foto
5
panierujemy mąka jajo bułka jajo bułka i smażymy w 160 stopni około 8 min
Krok 5 - De volaille z farszem  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smaczna_B 05.05.2015 16:25
Jesteś bardzo zdolny :) de volaille wyszły bardzo fajne , ode mnie zawsze dostaniesz pkt , bo lubię gdy tak młody chłopak potrafi przyrządzać tak smaczne dania.
Aleksandra/Olcia 03.05.2015 12:48
pysznie u Ciebie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak