Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czosnkowe śledzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jogurt naturalny 1 duże opakowanie
śmietana 18 proc 1 duże opakowanie
czosnek 4-6 ząbków
sól
Pieprz biały mielony Prymat
cukier puder
sok z cytryny do smaku
koperek, natka 1 duży pęczek
matijasy 10 filetów

Przepis i sposób przygotowania na: Czosnkowe śledzie

Filety śledzia wymoczyć w zimnej wodzie przez kilka godzin, zmieniając co jakiś czas wodę na świeżą. Wymoczone filety osuszyć i pokroić na paski ok. 2 cm. Natkę posiekać, czosnek drobno poszatkować i rozetrzeć z solą, dodać do jogurtu i śmietany, doprawić solą, pieprzem, odrobiną soku z cytryny, a jeśli zajdzie potrzeba, to cukrem pudrem (zależy od śmietany). Wszystkie połączone składniki przełożyć do naczynia i odłożyć do lodówki na dzień, żeby smaki przeszły. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mitek111 03.02.2014 17:37
idealne na przekąskę...smaczne i sycące
Ada-Gaba 31.01.2014 21:42
smaczne śledziki
cooleczka 28.01.2014 21:02
śledzie z czosnkiem dobrze smakują, fajne są też śledzie w oleju z cebulą i czosnkiem, albo z czosnkiem i suszonymi pomidorami
Marlenka.S 28.01.2014 20:48
nigdy nie jadłam z czosnkiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak