Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerwone purre

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 6 szt
koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka
przecier pomidorowy 150 gram
bazylia 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
kiełbasa 20 plastrów
pieprz
sól
ser żółty 100 gram
papryka marynowana 10 szt
Cebulka perłowa marynowana Smak 10 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Czerwone purre

Kroki postępowania

1
Zagotowuję ziemniaki do miękkości, odkładam do ostygnięcia. Z łyżką masła ugniatam na gładka masę, dodaję pieprz, sól oraz przyprawę do ziemniaków.
Krok 1 - Czerwone purre foto
2
Dodaję do ziemniaków przecier i koncentrat pomidorowy. Dodaję bazylię oraz starty żółty ser. Dokładnie mieszam.
Krok 2 - Czerwone purre foto
3
Nakładam masę na szpatułkę do lodów. Wbijam plasterek kiełbaski.
Krok 3 - Czerwone purre foto
4
Układam na posmarowanej tłuszczem blaszce. Wbijam cebulkę we wierzch lub układam paprykę marynowaną.
Krok 4 - Czerwone purre foto
5
Zapiekam 15 minut w tepm. 180 st. Delikatnie przenoszę na talerz.
Krok 5 - Czerwone purre foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 15.08.2013 17:47
całkiem smacznie wygląda
jordi 10.02.2013 00:38
czerwonego jeszcze nie próbowałem-ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak