Przepis i sposób przygotowania na: Czeko-ażurowa karpatka jeżynowa
Kroki postępowania
Ciasto dzielimy na dwie równe części.
Pieczemy dwa placki w formie o wymiarach 25 x 36 cm.
masło | 150 g |
mąka pszenna | 2 szklanka |
woda | 2 1/4 szklanka |
sól | szczypta |
czekolada gorzka | 90 g |
masło orzechowe | 1 łyżka |
cukier puder | 1 łyżka |
mleko | 8 łyżek |
jeżyny | 1 kg |
cukier | 1,5 szklanka |
mąka pszenna | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 4 łyżki |
mleko | 1 szklanka |
masło miękkie | 300 g |
serek mascarpone | 500 g |
cukier puder | 0,5 szklanki |
czekolada mleczna | 4 tabliczki- truskawkowa |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: