Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ćwiarki z piekarnika

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ćwiarki z kurczaka 4 szt
ocet balsamiczny 5 łyz
Papryka słodka mielona Prymat 3 łyżeczki
cebula 3 szt
masło 0,5 kostki
pieprz
sól
rękawa do pieczenia
czosnek 3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: ćwiarki z piekarnika

ćwiarki jeśli są duze kroimy na połowę i nacieramy pieprzem solą oraz papryką i startym drobno czosnkiem pozostawiamy na ok 2 godz po tym czasie przekładamy do rekawa i dodajemy masło oraz pokrojone pieczarki oraz cebulę zamykamy rękaw i nakłuwamy go w kilki miejscach igła. Pieczemy ok 45 min w piekarniku. Po tym czasie rozcinamy rękaw i pieczemy aż mięsko sie zarumieni i polewamy je powstałym sosem by nie wyschło,

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 10.08.2013 19:47
Ale narobiłam sobie ochoty na smaczny obiad.
joanna77 10.08.2013 19:36
takie mięsko to ja lubię
Smaczna_B 10.08.2013 19:16
jeśli pieczemyw w rękawie,to nie przekłuwamy
Megg 10.08.2013 18:57
smaczny kurczaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak