Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukiniowe krążki z kiełbaskowym oczkiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukinia 1 szt
kiełbasa biała 2 małe kiełbaski
czosnek 2 ząbki
jajko 3 szt
pieprz
sól
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Cukiniowe krążki z kiełbaskowym oczkiem

Cukinie obrać i przekroić w poprzek na 2- 3 części. Wydrążyć środek.
Czosnek zmiażdżyć z solą i natrzeć nim środek cukinii. Wcisnąć w cukiniowy otwór kiełbaski i ostrym nożem pociąć na plastry. Oprószyć pieprzem.
Jajka wybić i roztrzepać.
Przygotowane cukinie panierować w jajku i bułce i smażyć na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

katarzynka455 15.02.2017 11:53
dziękuję:)
bertpvd 14.02.2017 20:07
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak