Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia marynowana w czosnku w panierce

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukinia 1-2 kg
czosnek ząbki 10 sztuk
mąka pszenna 1 szklanak
mleko 3,2% 1-2 szklanki
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 szklanki
jajko 2 sztuki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia marynowana w czosnku w panierce

Cukinie kroimy w plastry około centymetrowe , wydrążamy pestki.
W misce marynujemy je z czosnkiem przeciśniętym przez praskę , solą i pieprzem. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut. W tym czasie Z mleka mąki i jajek robimy ciasto jak na naleśniki z tym ze bardziej gęste . do ciasta dodajemy odrobinę soli i pieprzu. Zamarynowaną cukinie wyciągamy z lodówki odsączamy z soku jaki puściła cukinia . Na patelni rozgrzewamy olej , obtaczamy cukinie w cieście "naleśnikowym " następnie w bułce tartej i smażymy na patelni . Można podawać z jogurtem naturalnym .
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak