Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana pęczakiem i fetą

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt.
koperek 1 pęczek
ser feta 100 g
oliwa 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
pęczak 80 g
cukinia 3 szt.
pieczarki 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana pęczakiem i fetą

Kaszę pęczak przepłukać wodą i ugotować z dodatkiem masła, wg przepisu na opakowaniu.
Paprykę i pieczarki pokroić w kostkę, poddusić kilka minut na łyżce oliwy – tylko tyle by lekko zmiękły. Fetę pokroić w kostkę. Koperek poszatkować. Wszystkie składniki wymieszać z kaszą, doprawić solą, pieprzem i 2 łyżkami oliwy.
Cukinie przekroić wzdłuż, wydrążyć środki, ułożyć na blachach wyłożonych papierem do pieczenia. Wypełnić farszem. Zapiec ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni. Podawać na ciepło.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 22.10.2013 18:15
fajnie wygląda tak kolorowo
Alex_M 27.09.2013 17:38
fajny farsz do cukinii! :)
fotoviderek 01.09.2013 09:42
Wygląda wspaniale :)
Skoter 29.08.2013 17:31
apetycznie wygląda
Monika58 29.08.2013 14:40
fajne danie
IwonaDD 29.08.2013 14:10
wygląda bardzo kusząco
Krakowianka 29.08.2013 11:31
piękne dla oka :) w smaku też pewnie są super!
mufinka79 29.08.2013 11:02
Bardzo lubię takie wersje z kaszami :) Pycha!
Cranberry 29.08.2013 09:15
pyszne jedzonko :)
paulina2157 29.08.2013 09:10
bardzo apetycznie podane
Janina 29.08.2013 08:48
Pyszne, na pewno zrobię takie;)
Stenka 29.08.2013 07:50
ciekawy przepis
Jadwiga/Jaga85 28.08.2013 22:51
Przepis zabieram!.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak