Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CUKIER RÓŻANY DO HERBATY

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

róża 1 szkl
cukier 2 szkl
woda 1 łyżka

Porada

Posłodzona tym cukrem herbata ma cudowny , różany aromat . Do sporządzenia cukru używajmy płatków róży pomarszczonej .

Przepis i sposób przygotowania na: CUKIER RÓŻANY DO HERBATY

Kroki postępowania

1
Zrywamy płatki róż w słoneczny dzień . Wrzucamy do makutry , zasypujemy 1/2 szklanki cukru .
Krok 1 - CUKIER RÓŻANY DO HERBATY foto
2
Ucieramy wałkiem , aż całkiem będą utarte .
Krok 2 - CUKIER RÓŻANY DO HERBATY foto
3
Przekładamy do rondelka , gotujemy na malym ogniu , podlewamy wodą , mieszamy . Dosypujemy resztę cukru .
Krok 3 - CUKIER RÓŻANY DO HERBATY foto
4
Masa musi się skrystalizować .
Krok 4 - CUKIER RÓŻANY DO HERBATY foto
5
Przekladamy do słoika , zakręcamy . Cukier różany jest dobry na drugi dzień .
Krok 5 - CUKIER RÓŻANY DO HERBATY foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 25.05.2015 17:21
warto zrobić
Adamorek 26.07.2014 11:19
ciekawy dodatek
Beata999 25.07.2014 23:17
Aromat niesamowity.Cukier przydatny nie tylko do herbaty.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak