Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

crostini z jajkiem i gorgonzolą

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 sztuki
ser pleśniowy typu gorgonzola 2 plasterki
olej rzepakowy 1 łyżki
sól
pieprz
oregano
Chleb wiejski 2 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: crostini z jajkiem i gorgonzolą

a może tak na drugie sniadanie?...w kromkach wykrawam kieliszkiem kółka kładę na suchej patelni i tostuję z jednej strony, przekładam na drugą i do wyciętego otworka daję odrobine oliwy i wbijam jajko na wierzch układam pokruszony ser, przyprawiam solą pieprzem i ziołami. Przykrywam patelnię i czekam aż się jajka zetną, na półmiękko lub na twado jak wolimy. Pyszna chrupiąca kanapka

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata999 25.02.2014 15:37
Świetne połączenie.
marcia7 25.02.2014 12:38
apetycznie się zapowiadają
Romanowka 25.02.2014 12:26
nigdy sera pleśniowego nie łączyłam z jajkiem, muszę koniecznie wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak