Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Crème de céleri

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 3 łyżki
por (biała część) 1 kg
seler naciowy 1 kg
bulion wołowy 500 ml
woda ciepła 500 ml
grzanki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Crème de céleri

Oliwę rozgrzewamy w dużym rondlu. Pory siekamy ,wrzucamy na rozgrzany tłuszcz i smażymy kilka minut. Seler kroimy na 2-3 cm kawałki ,dodajemy do pora ,zalewamy bulionem i wodą. Całość gotujemy 30 min ,po czym studzimy i miksujemy na gładki krem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem ,ponownie gotujemy przez kilka minut. Zupę podajemy gorącą z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 01.05.2015 09:28
Skusiłabym się na ta podaną zupkę. Pysznie.
Katarzyna59 30.04.2015 22:40
pyszności!!!
gosia561 30.04.2015 21:25
fajnie to wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak