Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cordon Bleu z kurczaka

4.0
(25)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 4 sztuka
żółty ser 4 plaster
szynka 4 plaster
sól szczypta
pieprz szczypta
mąka krupczatka do panierowania
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
jajko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Cordon Bleu z kurczaka

Każdego fileta dokładnie rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem, układamy na środku ser i szynkę i dobrze składamy.

Panierujemy w mące, rozkłóconym jajku i bułce tartej.

Smażymy na rozgrzanym tłuszczu na średnim ogniu z każdej strony na rumiano.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 30.12.2012 16:21
ha ha ha
dwa pokoje z kuchnią 30.12.2012 10:32
zdarzają się pomyłki, a przepis i tak smakowity!
APM 30.12.2012 10:21
A ja pokiełbasiłam zdjęcia :-) Te wyżej są do kurczaka faszerowanego szpinakiem a nie do cordon blue :-(
Ola1984 30.12.2012 10:11
Super smaczna propozycja na obiad :)
Monika111 30.12.2012 09:02
Jutro chyba takie zrobie :)
Monika-twin 30.12.2012 08:41
extra,fajne danie na uroczystosci
miroslawa 30.12.2012 04:35
przepyszne!!!
gosia561 30.12.2012 02:55
widać, że doskonale wyszedł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak