Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina w majonezie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 70 dag
włoszczyzna 20 dag
woda 1 i 1/2 litr
czosnek do smaku
sól do smaku
sałatka jarzynowa 40 dag
majonez 1/4 litra

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina w majonezie

Z oczyszczonych warzyw i 1/2 l wody ugotować wywar.Mięso opłukać,oddzielić od kości,rozbić tłuczkiem na dosyć cienki płat.Natrzeć czosnkiem roztartym z solą,zwinąć ciasno w roladę,zawinąć w serwetkę lub gruby papier pergaminowy,związać sznurkiem co 2-3 cm jak baleron,włożyć do przecedzonego,wrzącego wywaru.Gotować powoli oko.1 i 1/2 godz.Pozostawić w wywarze do ostygnięcia.Przycisnąć obciążoną deseczką.Na długim półmisku ułożyć w formie prostokąta sałatkę jarzynową,a na niej dość grube plastry cielęciny.Wszystko oblać majonezem i udekorować.
Do dekoracji 3 dag grzybów marynowanych,ogórek,pomidor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 01.10.2012 09:59
cielęcinka, mniamm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak