Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z wiśniami i rabarbarem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
jajko 6 szt
mąka pszenna 3 1/2 szkl
olej 1 szkl
cukier 1 szkl z czubkiem
woda 1/2 szkl
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Dodatki:
wiśnie 1 szkl bez pestek
rabarbar 2-3 spore łodygi
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z wiśniami i rabarbarem

Jajka wybić oddzielając żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka, cukier (można więcej) wodę i olej, a następnie mąkę z proszkiem do pieczenia. Można dodać dowolny aromat.
Ciasto przełożyć do przygotowanej dużej blaszki. Rabarbar oczyścić i pokroić na kawałki.
Ciasto w blaszce zasypać wiśniami i rabarbarem.
Piec do suchego patyczka ok 45 min w 180 stopniach.
Wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 22.06.2017 20:12
Takie ciasto bym mogła zjeść
Renata9 22.06.2017 19:54
Smaczne ciacho
ada.la 22.06.2017 19:44
fajne lekkie ciasto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak