Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kruche z owocami ucierane mikserem
Miękką margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po 1 jajku ucierając ciasto.
Wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i mikserem połączyć składniki na gęste ciasto i schować do lodówki na 2 godziny.
Śliwki bez pestek, gruszki obrane pokroić na kawałki i wymieszać w misce z cukrem i kisielem.
Forma silikonowa 25x25 cm, 3/4 ciasta dać do formy i palcami wylepić na dnie bokach.
Owoce rozłożyć na cieście, z reszty ciasta zrobić wałki, ułożyć na owocach i lekko je spłaszczyć palcami, posypać cynamonem.
Piekarnik nagrzany na 180 stopni, grzanie góra/dół, ciasto piec około 50 minut, w formie ciasto wystudzić, przed podaniem posypać pudrem cukrem.