Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto kremowe
budyń waniliowy duży
2 łyżki kawy rozpuszczalnej
3/4 szklanki mleka + 3 łyżki cukru do ugotowania budyniu
100 g margaryny
krem II :
bita śmietana typu śnieżka + mleko do jej przygotowania czyli 200 ml
(można też użyć śmietanki do ubijania)
na wierzch do dekoracji 3 kostki gorzkiej czekolady
Białka ubić na sztywną pianę.Żółtka utrzeć z cukrem dodać mąki wymieszane z proszkiem i kakao oraz pianę z białek. Ciasto wylać na blachę prostokątną wyłożoną papierem i piec 10-15 minut na 200 C.Budyń ugotować na mleku z dodatkiem 3 łyżek cukru i kawy rozpuszczalnej, wystudzić.Margarynę utrzeć ,porcjami dodawać wystudzony budyń.Masę wyłożyć na biszkopt.Przygotować bitą śmietanę i wyłożyć na masę budyniową. Na wierzch zetrzeć gorzką czekoladę.Schłodzić w lodówce.