Przepis i sposób przygotowania na: Ciasteczka ,,Wielkanocne jajeczka''
2.Zimne białko przekładamy do miski,dodajemy sól i stopniowo dodając cukier ucieramy aż lukier będzie miał odpowiednią konsystencję.Ilość cukru zależy od tego jak duże mamy białko. Gotowym lukrem smarujemy ciasteczka.
3.Do woreczka strunowego wsypujemy około 3 łyżki cukru i odrobinę barwnika,woreczek zamykamy i potrząsamy,żeby cukier z barwnikiem dokładnie się wymieszał,następnie dodajemy dosłownie kroplę wody,woreczek zamykamy i całość dokładnie rozcieramy aż wszystko dokładnie się połączy,cukier wysypujemy na papier do pieczenia i zostawiamy w temperaturze pokojowej do wyschnięcia.Jeżeli z cukru zrobią nam się grudki to je lekko rozcieramy.W ten sposób przygotowujemy różne kolory cukru.
4. Polukrowane ciasteczka posypujemy obficie kolorowym cukrem i odstawiamy do zastygnięcia lukru.