Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciapkartofle

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 500 Gram
kapusta kiszona 500 Gram
smalec 1 Łyżka
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
koperek Garść

Porada

Ciapkartofle, inaczej panczkrauft to danie wywodzace sie z kuchni slaskiej. Swietnie sprawda sie jako dodatek do kielbasy, krupnioka czyli kaszanki oraz np do duszonych zeberek

Przepis i sposób przygotowania na: Ciapkartofle

Kroki postępowania

1
Kapuste kroimy, przelewamy woda i gotujemy do miekkosci
Krok 1 - Ciapkartofle foto
2
W tym czasie gotujemy do miekkosci obrane ziemniaki po czym je tlumczemy.
Krok 2 - Ciapkartofle foto
3
Calosc ze soba laczymy, doprawiamy i dodajemy smalec.
Krok 3 - Ciapkartofle foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Madzai 01.02.2016 17:55
Uwielbiam w lato :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak