Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciabatty z figami i kozim serem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

ciabatta 4 bułki do pieczenia
figi 4 szt
ser kozi 300 g (roladka)
ogórek zielony
sałata lodowa

Sos

miód 4 łyżki
oliwa 6 łyżek
ocet winny 1 łyżka
musztarda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciabatty z figami i kozim serem

Bułki kroimy na pół.

Figi, ogórki i ser kroimy na plasterki.

Oliwę, ocet, miód i musztardę mieszamy do momentu kiedy wszystkie składniki dokładnie się połączą.

Na górnej części bułki kładziemy plastry figi, sera i zapiekamy ( razem z dolną częścią bułki) 20 min w temperaturze 180°C.

Po wyjęciu z piekarnika na dolnej części układamy sałatę lodową, plasterki ogórka, przykrywamy bułką z serem i figami i polewamy sosem.

Podajemy od razu po przygotowaniu.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasia.s 16.09.2016 10:40
Wygląda rewelacyjnie :)
Joanna Kryla 16.09.2016 08:03
Pyszności:)
Kasnaj 16.09.2016 07:54
Cóż więcej można napisać - smacznego !
Wiesława1 16.09.2016 06:12
Świetna propozycja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak