Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiący kurczak z gyrosem

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 szt./pojedynczy
sól i pieprz do smaku
przyprawa gyros 1 łyżka
jajko 2 szt
mleko 5 łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiący kurczak z gyrosem

Wykonanie:
Filety opłukać, przekroić wzdłuż, posypać solą i pieprzem, rozbić i odłożyć w chłodne miejsce na 15 minut. Bułkę tartą wymieszać z przyprawą do gyrosa. Jajka rozbić w miseczce, połączyć z mlekiem i dobrze roztrzepać aż pokaże się piana. Gotowe kotlety maczać w jajku, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor, po usmażeniu odsączyć na ręczniku papierowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

benka 03.07.2017 10:26
Smaczne kotlety, u mnie też ciągle gyrosem przyprawiam filety.
Lis 02.07.2017 23:24
Proste a smakowite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak