Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrupiące kotleciki w Corn Flakesach z frytkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Filet z piersi kurczaka bez kości 1 podwójny
jaja 2 sztuki
mąka pszenna
sól
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
corn flakes
tłuszcz do smażenia
ziemniaki 1 kg
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chrupiące kotleciki w Corn Flakesach z frytkami

WYKONANIE:

Ziemniaki obrać i pokroić w słupki, wypłukać i osuszyć na sicie. W głębokiej patelni rozgrzać mocno olej, włożyć pokrojone ziemniaki i smażyć na złoty kolor. W tym czasie filety z piersi umyć, pokroić na nieduże kotleciki, lekko posolić, przyprawy wymieszać i opruszyć nią filety. Obtaczać najpierw w mące, rozbełtanym jajku i płatkach. Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć na rumiano. Frytki po odsączeniu wyłożyć na talerze, dołożyć chrupiące kotleciki. Można podawać z dowolną surówką i sosem czosnkowym do frytek.

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak