Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chlebek białkowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 7 szt.
mąka 14 dag
masło 7 dag
cukier 1/4 dag
aromat cytrynowy 1 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
papier do pieczenia

Przepis i sposób przygotowania na: Chlebek białkowy

Kroki postępowania

1
Wykonanie:
Masło stopić i odstawić.
Krok 1 - Chlebek białkowy foto
2
W międzyczasie ubić na sztywno pianę z białek z dodatkiem cukru. Następnie wlać przestudzone masło, wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i skropić kilkoma kroplami aromatu. Całość dokładnie, delikatnie wymieszać i przełożyć da przygotowanej keksówki .


Krok 2 - Chlebek białkowy foto
3
Piec w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Po ostudzeniu kroić na kromki i smarować kwaśną konfiturą.
Krok 3 - Chlebek białkowy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak