Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z prażonymi płatkami żytnimi
Kroki postępowania
Na drugi dzień rano płatki żytnie uprażyć na suchej patelni, ostudzić.
Do misy wsypać mąkę, sól, wystudzone płatki.
woda | 60 g |
mąka żytnia pełnoziarnista | 60 g |
zakwas żytni | 1 lyzka |
woda | 450 g |
drożdże świeże | 20 g |
miód | 1 lyzeczka |
mąka pszenna typ 750 | 450 g |
mąka pszenna typ 2000 | 150 g |
sól | 2 lyzeczki |
płatki pełnoziarniste | 40g żytnie |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: