Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chleb z otrębami pszennymi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka pszenna typ 650 3 szk
mąka żytnia 3/4 szk
otręby pszenne 3/4 szk
sól 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka
zakwas 3 łyżki
woda 2 szk
mleko 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Chleb z otrębami pszennymi

Mąkę przesiać i dodać do niej otręby pszenne, sól, cukier, zakwas oraz wodę. Całość dokładnie zmiksować. Blaszkę do pieczenia chleba natłuścić i przelać do niej ciasto. Blaszkę przykryć ściereczką i odstawić na 8 godzin. Po tym czasie skropić mlekiem.
Piec 80 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 25.06.2016 19:58
ładny chlebek
olkaaa 25.06.2016 18:43
robię podobny
Wiktoria29 22.06.2016 21:43
lubię taki
Grazyna0211 22.06.2016 13:11
smaczny chlebek
dodi 22.06.2016 08:41
najlepszy, mniam
ben-ka 22.06.2016 08:24
Lubię taki swojski chlebek.
Krzysztof15 22.06.2016 06:33
pyszny chlebek
bertpvd 21.06.2016 22:10
super chlebek
MAR3STA 21.06.2016 20:47
Smaczny chleb
IZABELA29 21.06.2016 20:44
Bardzo dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak