Składniki:
pęczak | 2/3 szklanki |
sól | odrobina |
Zaczyn: | |
zakwas żytni | 100 g |
woda | 100 g |
mąka żytnia | 100g typ2000 |
oraz: | |
woda | 250 g |
mąka pszenna | 500g typ650 |
sól | 2 łyzeczki |
pęczak | 2/3 szklanki |
sól | odrobina |
Zaczyn: | |
zakwas żytni | 100 g |
woda | 100 g |
mąka żytnia | 100g typ2000 |
oraz: | |
woda | 250 g |
mąka pszenna | 500g typ650 |
sól | 2 łyzeczki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: