Przepis i sposób przygotowania na: Chleb pszenny z domowym octem jabłkowym
Kroki postępowania
Odstawić do ponownego podrośnięcia na czas rozgrzewania piekarnika.
Przed pokrojeniem dobrze ostudzić.
Pyszny domowy chleb- koniecznie wypróbujcie!
mąka pszenna | 500 g |
płatki owsiane | 1/3 szkl. |
otręby pszenne | 1/3 szkl. |
sezam | 1-2 łyżki |
drożdże świeże | 8,5 g |
sól | 1 łyżeczka |
miód płynny | 1 łyżeczka |
ocet jabłkowy | lekki (domowy) 1/2 szkl. |
woda ciepła | 1,5 szkl. |
olej | 2 duże łyż. |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: