Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chipsy/nachosy z tortilli

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tortilla 4 sztuki
olej
Papryka słodka mielona Prymat
Czosnek suszony Prymat
sól

Porada

Pyszna i szybka przekąska, która idealnie nadaje się do podjadania - nie tylko przed telewizorem. Ilość placków oraz przyprawy dostosujcie do swoich wymagań i preferencji smakowych.

Przepis i sposób przygotowania na: Chipsy/nachosy z tortilli

Placki pokroić na niewielkie trójkąciki (zdjęcie poniżej) i ułożyć (tak, aby na siebie nie nachodziły) na blasze wysłanej papierem do pieczenia.
Każdy kawałek z obu stron posmarować olejem (najlepiej za pomocą pędzelka) i oprószyć dowolnymi przyprawami.
(Można to zrobić przez pokrojeniem tortilli.)
Całość podpiec (w rozgrzanym piekarniku) około 5-7 minut w 180 stopniach.
(Uważać, aby chipsów nie spalić. Powinny być chrupkie i lekko zarumienione.)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.06.2018 09:04
Pycha.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak