Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chińskie pałeczki z kurczaka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

pałki z kurczaka 1 kg
Pieprz cytrynowy mielony Prymat

Marynata:

woda 500 ml
Goździki całe Prymat 12 sztuk
imbir starty 5 cm
przyprawa w płynie 2 łyżki
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat 2 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 3 łyżki
cynamon Prymat 1/2 łyżeczki
oliwa 3 łyżki
sól

Porada

Soczyste, miękkie, pachnące cynamonem, goździkami, świeżym imbirem, aromatyczną mieszanką przypraw curry i pieprzem cytrynowym pałki z kurczaka to świetny pomysł na obiad w wersji orientalnej.

Przepis i sposób przygotowania na: Chińskie pałeczki z kurczaka

Kroki postępowania

1
Pałki z kurczaka oprószyć pieprzem cytrynowym i odstawić na około 30 minut.
Krok 1 - Chińskie pałeczki z kurczaka foto
2
Marynata: Wszystkie składniki marynaty przełożyć do miski i dokładnie wymieszać.
Krok 2 - Chińskie pałeczki z kurczaka foto
3
Pałki zalać przygotowaną marynatą i odstawić na całą noc do lodówki.
Krok 3 - Chińskie pałeczki z kurczaka foto
4
Po tym czasie pałki wraz z marynatą przełożyć do żaroodpornego naczynia i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 60 minut (aż mięso będzie miękkie).
Krok 4 - Chińskie pałeczki z kurczaka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

trufelek 19.08.2016 22:19
uwielbiam takie klimaty :)
dodi 19.08.2016 21:12
apetycznie wyglądaja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak