Przepis i sposób przygotowania na: Chili marynowane z przyprawami i miodem
Kroki postępowania
Papryczki powinny marynować się 3-4 tygodnie.
papryczka chili | miniaturowa |
ocet 10 % | 1 szkl. |
woda | 1 szkl. |
cukier | 1/3 szkl. |
miód | 1 łyżka |
sól | płaska łyżka |
Liść laurowy suszony Prymat | 1 |
ziele angielskie | 5 szt. |
Czosnek suszony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Cynamon mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Goździki całe Prymat | 2 |
cytryna | 1 plaster |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: