Przepis i sposób przygotowania na: chai
Dodać herbatę i gotować na małym ogniu ok. 5 minut. Dodać mleko i cukier, wymieszać. Ciągle podgrzewać doprowadzając prawie do wrzenia.
Tak przygotowany chai przelać przez sitko do filiżanek.
herbata czarna | 2 łyżeczki |
mleko | 1/2 szkl |
cukier brązowy | 2 łyżeczki |
imbir | |
cynamon Prymat | |
anyż gwiazdki | 2 |
Goździki całe Prymat | 3 |
Pieprz czarny ziarnisty Prymat | |
kardamon | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: