Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebulowo - borowikowa karkówka

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 1 duża
śmietana 18 proc 400 ml
olej do smażenia
zupa cebulowa 1 op
karkówka 1 bez kości
zupa 1 borowikowa

Przepis i sposób przygotowania na: Cebulowo - borowikowa karkówka

Karkówkę kroimy w plastry, podsmażamy z obu stron na rozgrzanym oleju. Przekładamy do natłuszczonego naczynia żaroodpornego. Obie zupy mieszamy z pół szklanki zimnej wody i śmietaną. Dodajemy pokrojoną cebulę. Zalewamy mięso i pieczemy godzinę w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Podajemy z ziemniakami i czerwoną kapustą.
W ten sam sposób można przygotować udka z kurczaka.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania84 01.11.2013 21:15
sasanka - heheh dziub za długi by miała, ot tak mi się ulozyło:)
sasanka 01.11.2013 17:22
Czy tylko mi danie na zdjęciu przypomina... sowę :D?
IwonaDD 01.11.2013 15:11
gotujesz rewelacynie
babajaga1969 01.11.2013 14:58
pyszne mięsko
Renata9 01.11.2013 14:22
pyszna karkówka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak