Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebularze na cieście francuskim

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opak.
cebule duże 3 szt.
olej 1 łyżka
śmietana 12% 2 łyżki
woda 3 łyżki
ser żółty 10 dkg
jajko 1 szt
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Cebularze na cieście francuskim

Ciasto cienko rozwałkowujemy, smarujemy je rozbełtanym jajkiem, następnie kroimy na małe kwadraty.

Cebulę obieramy i kroimy w pół plasterki, na rozgrzanym oleju delikatnie podsmażamy cebulę. Do cebuli dodajemy śmietanę i wodę – mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Na każdy kwadracik ciasta nakładamy porcję cebuli. Posypujemy odrobiną startego żółtego sera.
Pieczemy w piekarniku temperatura 190 stopni ok 20 minut.

Smacznego!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 02.02.2014 16:22
fajny przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak