Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cebularze

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto drożdżowe

mąka pszenna 500 gram
woda letnia 250 ml
cukier 1/2 łyżeczki
sól 1 łyżeczka
drożdże suche 1 opakowanie
olej 2 łyżki

Nałożenie

cebula ok. 1/2 kg
sól
tymianek 1 łyżeczka
ser żółty 200 gram
olej 2 łyżki

Porada

Ciasto drożdżowe nie musi wyrastać.

Przepis i sposób przygotowania na: Cebularze

Cebulę obieramy, kroimy w półplasterki. Oprószamy lekko solą i przesmażamy chwilę na oleju. Następnie dusimy pod przykryciem do czasu, aż będzie miękka. Na koniec do cebuli dodajemy tymianek. Mieszamy i studzimy.

Składniki ciasta drożdżowego zagniatamy i dzielimy na 6 części. Każdą z nich lekko rozwałkowujemy i układamy na wysmarowanej olejem blasze. Na wierzch wykładamy ostudzoną cebulę z tymiankiem i całość posypujemy startym serem.
Pieczemy ok. 15-20 minut w temperaturze 200 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 04.11.2015 14:04
fajna przekąska
mariuszek8 04.08.2015 09:41
Jejciu jakie piękne... aż zjadłbym
Grazyna0211 30.07.2015 19:24
smaczna przekąska
Czarnula666 30.07.2015 17:19
Super przepis :) Zabieram :)
AnnieB 30.07.2015 16:05
Kiedyś kupowałam je do szkoły ;)
VioletoweKucharzenie 30.07.2015 13:29
moje ulubione!
dom-agi 30.07.2015 10:57
Uwielbiam!
ilka01 30.07.2015 08:23
pychota :)
misia53 29.07.2015 23:41
piękny kolor , bardzo apetyczne!
wwwiolka 29.07.2015 23:36
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak